Benefiční koncert  17. 9. 2017

Benefiční koncert

Tradiční a přitom něčím vyjímečný Benefiční koncert uspořádala Charita Šternberk. Prostory Hodovní síně Státního hradu Šternberk byly zcela zaplněny a rozezněly se příjemným hlasem Františka Nedvěda a to v neděli 17. září v podvečerních hodinách.  Záštitu převzal  starosta města Ing. Stanislav OrságVzácným  hostem se stal ředitel Arcidiecézní charity Olomouc – Václav Keprt s manželkou.

V úvodu ředitelka ocenila jako nejlepší pracovnicí roku 2017 všeobecnou sestru Domácí zdravotní péče paní Vladimíru Menšíkovou.

Netradiční  atmosféra byla vyvolána téměř od začátku koncertu a celý sál si prozpěvoval společně s Františkem jeho známé písně, některé jsou již hitovkami. V samostatném bloku se představil i jeho syn Vojtěch, který má jinou barvu hlasu a také umí navodit pohodovou náladu a atmosféru, taktéž členové doprovodné skupiny Tie Break.

Protože se Benefiční koncert konal 2 dny před významnými 70. narozeninami, byl předán Františkovi dort ve tvaru kytary a archivní víno. Bylo vidět překvapení a slova „to dojetí si nechám až na doma“ nás jako organizátory zahřála u srdíčka. Také příjmy ve výši 208 tis. Kč od sponzorů a města Šternberka jsou příznivé a pomohou dofinancovat provoz zdravotních a sociálních služeb ve středisku Šternberk.

Příjemný večer pokračoval ještě slavnostním rautem a číší vína pro všechny zúčastněné návštěvníky Benefičního koncertu. Někteří hosté se vyjádřili ve smyslu, že to byl nejvydařenější ročník.

Poděkování míří za práci s dárci paní Aleně Charouzové, Lukáši Borskému a Miroslavu Vyvozilovi.  Za přípravu rautu vděčíme zejména Zuzaně Knopfové a dobrovolnici Janě Zapletalové. Archivní víno věnoval pan Jakša z Vracova a sváteční dort upekla dobrovolnice Karla Hradilová.

Věřím, že v této krásné tradici budeme pokračovat i v následujících letech.

P. Vyvozilová

Benefiční koncertBenefiční koncertBenefiční koncertBenefiční koncertBenefiční koncertBenefiční koncertBenefiční koncertBenefiční koncert