Národní potravinová sbírka 2017

Národní potravinová sbírka se koná jednou ročně, pravidelně v listopadu. Letošní 5. ročník se uskuteční v sobotu 11. listopadu 2017 a bude do ní zapojeno 750 obchodů po celé České republice. V den jejího konání mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a vybrané drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze.

Vybrané potraviny a drogistické zboží putuje do charitativních organizací poskytujících pomoc zejména seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám a dětem z dětských domovů, a to přímo ve městech a regionech, kde se sbírka koná. Cesta darovaných potravin a drogerie je tak přímá a krátká a zakoupené jídlo a další věci pomáhají tam, kde chybějí a kde jsou potřeba. Darující veřejnost má prostřednictvím sbírky příležitost pomáhat přímo ve svém regionu, což je vždy ta nejlepší forma.

Touto cestou hledáme i dobrovolníky, kteří by nám při této akci pomáhali. Pokud se rozhodnete pomoci nám, kontaktujte prosím následující pracovníky:

pro středisko Šternberk - Bc. Zuzana Knopfová, tel.: 739 500 406

pro středisko Uničov - Bc. Alena Charouzová, tel.: 739 500 407

pro středisko Litovel - Ing. Ludmila Zavadilová, tel.: 736 750 222

Seznam nejvhodnějších potravin a drogerie.