Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výběrové řízení

Vyhlašujeme výběrové řízení na pozici vedoucí sociální služby Sociální rehabilitace Rozkvět.

Více informací naleznete zde.

Pomáhej pohybem!

Charita Šternberk ve svém středisku v Litovli poskytuje 1 zdravotní a 3 sociální služby. Dvě služby byly nově otevřeny v roce 2017 a není zde ještě zabezpečen bezbariérový a bezpečný přístup a vhodný vchod. Do roku 2017 středisko nabízelo pouze terénní služby. Nyní do služeb denně dochází klienti, kteří mají sníženou pohyblivost. Bezbariérový přístup ke službám bude zásadní pozitivní změnou.

"Kontejner pro Zambii" - prodlouženo!!!

Sbírka Kontejner pro Zambii byla prodloužena do 15. 7. 2018!

Vyslání Kontejneru pro Zambii se chopila Arcidiecézní charita Olomouc. Jde již o druhý kontejner, který s materiální sbírkou do rozvojové země vysílá. Zambie je jedna z mála afrických zemí, které nepoznaly válku, přesto patří mezi nejchudší rozvojové země. Pod hranicí chudoby tam žije více než 60 % lidí.  17 % obyvatel je nakažených virem HIV.

Kontejner pro ZAMBII

Pomozme dětem studovat a učit se šít a farmařit. Vybavit školy v chudé zambijské vesnici, dodat tam zdravotní potřeby či věci potřebné pro výuku řemesel (šicí dílna a farmaření). To je cílem materiální sbírky sudoměřických farníků a Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO).

Setkání s poslancem Ing. Mariánem Jurečkou

V pondělí 21. května  2018 navštívil  Charitu Šternberk poslanec Parlamentu ČR a místopředseda KDU-ČSL Ing. Marián Jurečka. Zajímal se o poskytované služby a zejména o problémy, se kterými se potýkáme v naší práci. Debata proběhla za účasti vedoucích sociálních služeb a vedení.

Velikonoční přání

Zveme vás do zákulisí sbírky Kontejner pro Haiti. Prostřednictvím videa

Olomouc, Haiti – Půl roku sbírání, třídění, čištění, oprav, nakládání… To byla humanitární sbírka Kontejner pro Haiti. Školní batohy, míče a koloběžky i zdravotní berle a ortézy v těchto dnech už využívají malí Haiťané z Gonaïves a Baie de Henne. Tamní školy mají další vybavení a nábytek. Se šlapacími šicími stroji, látkami, metry a dalšími potřebami už pracují ženy v nové šicí dílně pod centrem sestřiček z řádu sv. Josefa… Půl roku práce stálo za to. Děkujeme Vám za podporu. Nahlédněte s námi do zákulisí sbírky prostřednictvím krátkého videa.

Kontejner pro Haiti už doplul do cíle

Gonaïves - Kontejner pro Haiti (humanitární sbírka Arcidiecézní charity Olomouc) dorazil z České republiky, a pak z karibského přístavu až do Gonaïves. „Zásilka" s humanitární pomocí od českých dárců byla v cíli 18. ledna kolem půl desáté večer. Její vykládání začalo druhý den v pět hodin ráno a zabralo necelých pět hodin. Podle Renee Quadros z řádu sv. Josefa, která na zásilku dohlíží, šlo vše hladce...

Tříkrálová sbírka - výsledky koledování

Letošní výtěžek Tříkrálové sbírky Charity Šternberk (včetně středisek Uničov, Litovel a Bohuňovice) byl opravdu překvapivý. Bylo vykoledováno celkem neuvěřitelných 1 669 913 Kč.

Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat všem koledníčkům, kteří věnovali svůj volný čas a pomohli nám tuto sbírku realizovat a zejména také Vám dárcům, kteří jste byli letos tak štědří!!!

Nové auto pro "sestřičky"

V rámci projektu „Domácí zdravotní péče – Domácí hospicová péče“ jsme získali dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje ve výši 195 000,- Kč na nákup osobního automobilu Škoda Fabia pro službu Domácí zdravotní a hospicové péče ve středisku Šternberk.