Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Kontejner pro Haiti už doplul do cíle

Gonaïves - Kontejner pro Haiti (humanitární sbírka Arcidiecézní charity Olomouc) dorazil z České republiky, a pak z karibského přístavu až do Gonaïves. „Zásilka" s humanitární pomocí od českých dárců byla v cíli 18. ledna kolem půl desáté večer. Její vykládání začalo druhý den v pět hodin ráno a zabralo necelých pět hodin. Podle Renee Quadros z řádu sv. Josefa, která na zásilku dohlíží, šlo vše hladce...

Tříkrálová sbírka - výsledky koledování

Letošní výtěžek Tříkrálové sbírky Charity Šternberk (včetně středisek Uničov, Litovel a Bohuňovice) byl opravdu překvapivý. Bylo vykoledováno celkem neuvěřitelných 1 669 913 Kč.

Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat všem koledníčkům, kteří věnovali svůj volný čas a pomohli nám tuto sbírku realizovat a zejména také Vám dárcům, kteří jste byli letos tak štědří!!!

PF 2018

Tříkrálová sbírka 2018 - hledáme koledníky!

V sobotu dne 6. 1. 2018 proběhne opět Tříkrálová sbírka. Na tuto akci hledáme dobrovolníky - koledníky, kteří by nám byli ochotni s touto akcí pomoci. Jedná se zejména o osoby starší 15ti let, kteří mohou být vedoucí skupinky a také děti školního věku, kteří by koledující skupinku doplnili.

Pokud jste se rozhodli nám pomoci, kontaktujte prosím koordinátory Tříkrálové sbírky pro jednotlivá střediska:

Středisko Šternberk - Bc. Zuzana Knopfová, mobil: 739 500 406

Středisko Uničov - Ing. Soňa Šlosarová, mobil: 721 669 968

Středisko Litovel - Ing. Ludmila Zavadilová, mobil: 736 750 222

XVI. Benefiční koncert - středisko Uničov

Charita Šternberk - středisko Uničov pořádá dne 2. 12. 2017 již XVI. Benefiční koncert. Záštitu nad koncertem převzal starosta města Mgr. Radek Vincour. Hlavním hostem koncertu bude skupina ŽALMAN a spol.

Místo: Koncertní síň v Uničově
Termín: 2. 12. 2017

Jak dopadla Národní potravinová sbírka?

11. 11. 2017 byl dnem Národní potravinové sbírky. Akce se účastnili poprvé všechna tři střediska Charity Šternberk. Do akce se zapojilo 31 dobrovolníků a 26 pracovníků Charity. Sbírka proběhla v Hypermarketu Tesco Šternberk a Uničov a v Bille Litovel.

Tříkrálová sbírka pomáhá

Paní Šárka Orságová nám opět nafotila několik krásných fotografií - tentokrát na téma Tříkrálová sbírka. Vernisáž této výstavy se uskuteční dne 24. 11. 2017 od 17.00 hodin v prostorách Hanácké restaurace Expedice PC ve Šternberku.

Místo: Hanácká restaurace Expedice PC, Potoční 13, ŠTERNBERK
Termín: 24. 11. 2017, 17:00

Národní potravinová sbírka 2017

Národní potravinová sbírka se koná jednou ročně, pravidelně v listopadu. Letošní 5. ročník se uskuteční v sobotu 11. listopadu 2017 a bude do ní zapojeno 750 obchodů po celé České republice. V den jejího konání mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a vybrané drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze.

Sociální automobil

Před rokem jsem přijala nabídku do projektu „sociální automobil“ od Kompakt s.r.o. z Poděbrad. Jedná se o reklamní agenturu, která zajistí dostatek finančních prostředků, zakoupí osobní automobil  s polepy log a  předá veřejně prospěšné organizaci. V případě Charity Šternberk na pomoc seniorům, kterým poskytujeme pomoc a podporu v rámci Charitní pečovatelské služby (CHPS) v mikroregionu Šternbersko.

Benefiční koncert  17. 9. 2017

Tradiční a přitom něčím vyjímečný Benefiční koncert uspořádala Charita Šternberk. Prostory Hodovní síně Státního hradu Šternberk byly zcela zaplněny a rozezněly se příjemným hlasem Františka Nedvěda a to v neděli 17. září v podvečerních hodinách.  Záštitu převzal  starosta města Ing. Stanislav OrságVzácným  hostem se stal ředitel Arcidiecézní charity Olomouc – Václav Keprt s manželkou.