Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Národní potravinová sbírka 2017

Národní potravinová sbírka se koná jednou ročně, pravidelně v listopadu. Letošní 5. ročník se uskuteční v sobotu 11. listopadu 2017 a bude do ní zapojeno 750 obchodů po celé České republice. V den jejího konání mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a vybrané drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze.

Sociální automobil

Před rokem jsem přijala nabídku do projektu „sociální automobil“ od Kompakt s.r.o. z Poděbrad. Jedná se o reklamní agenturu, která zajistí dostatek finančních prostředků, zakoupí osobní automobil  s polepy log a  předá veřejně prospěšné organizaci. V případě Charity Šternberk na pomoc seniorům, kterým poskytujeme pomoc a podporu v rámci Charitní pečovatelské služby (CHPS) v mikroregionu Šternbersko.

Benefiční koncert  17. 9. 2017

Tradiční a přitom něčím vyjímečný Benefiční koncert uspořádala Charita Šternberk. Prostory Hodovní síně Státního hradu Šternberk byly zcela zaplněny a rozezněly se příjemným hlasem Františka Nedvěda a to v neděli 17. září v podvečerních hodinách.  Záštitu převzal  starosta města Ing. Stanislav OrságVzácným  hostem se stal ředitel Arcidiecézní charity Olomouc – Václav Keprt s manželkou.

XI. Benefiční koncert

Srdečně zveme všechny příznivce Charity Šternberk na náš již XI. Benefiční koncert, který se bude konat v prosrorách Státního hradu Šternberk dne 17. 9. 2017 v 17.00 hodin. Akce je pořádána pod záštitou starosty města Šternberk Ing. Stanislava Orsága.

Hlavním hudebním hostem koncertu bude FRANTIŠEK NEDVĚD & TIE BREAK.

Více informaci zde.

Místo: Státní hrad Šternberk
Termín: 17. 9. 2017, 17:00

XI. Benefiční koncert

Srdečně zveme všechny příznivce Charity Šternberk na náš již XI. Benefiční koncert, který se uskuteční opět v prostorách Státního hradu Šternberk dne 17. 9. 2017 v 17.00 hodin. Akce je pořádána pod záštitou starosty města Šternberk Ing. Stanislava Orsága.

Hlavním hudebním hostem bude FRANTIŠEK NEDVĚD & TIE BREAK.

Kontejner pro Haiti je téměř plný. Zbývají sportovní a školní potřeby

Velké překvapení přichystali Arcidiecézní charitě Olomouc dárci z celého Česka. Kontejner pro Haiti naplnili svou štědrostí za necelé dva měsíce. Uvnitř zbývá místo pouze na sportovní a školní pomůcky pro děti.  Materiální sbírka měla být původně ukončena 30. září...

Den rodin 2017

Charita Šternberk - středisko v Litovli pořádá již tradiční akci "Den rodin".

Součástí programu je Den otevřených dveří střediska Litovel, soutěže pro děti, skákací hrad, trampolína, soutěže pro děti. Připraveno bude i bohaté občerstvení.

Místo: Vítězná 1129, LITOVEL
Termín: 24. 6. 2017, 14:30

Naplňte s námi Kontejner pro Haiti

Vyučit se švadlenou, mít lepší garderobu, vybavenou třídu či školní knihovnu, mít čím se ošetřit… Takto a mnohem víc pomůže chudým Haiťanům kontejner s materiální sbírkou, kterou Arcidiecézní charita Olomouc vyšle letos na podzim do Karibiku. Lidé můžou Kontejner pro Haiti začít plnit již v těchto dnech. Uvidíme, zda váhu zásilky posílí na maximálních 14 tun.

Poskytujeme domácí hospicovou péči

Hospicovou péči o umírající přímo u nich doma poskytují Charity v Olomouckém kraji a částech Jihomoravského, Zlínského a Pardubického kraje téměř 20 let.

„Být druhému člověku nablízku, být s ním, to je to nejdůležitější – v lásce, v životě i v umírání.“

Elisabeth Kübler – Ross

Oxygenátor pro Domácí hospicovou péči

Ředitelka Charity Šternberk Bc. Pavlína Vyvozilová převzala 11. května 2017 ve slavnostních prostorách radnice symbolický šek ve výši 30 tisíc Kč od ředitelky Tesca Šternberk Dagmar Pancové.

Slavnostního aktu byl přítomen starosta města Ing. Stanislav Orság. Z prostředků daru bude zakoupena speciální zdravotní pomůcka – oxygenátor, tím dojde ke zkvalitnění služeb pro osoby v terminálním stavu nemoci.

Občané Šternberka a okolí hlasovali v soutěži „ Vy rozhodujete, my pomáháme“, kterou organizuje Nadační fond Tesco.

Velké poděkování míří do NF Tesca i vedení Tesca ve Šternberku, se kterými máme velmi pěknou a dlouhodobou spolupráci.