Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Kontejner pro ZAMBII

Pomozme dětem studovat a učit se šít a farmařit. Vybavit školy v chudé zambijské vesnici, dodat tam zdravotní potřeby či věci potřebné pro výuku řemesel (šicí dílna a farmaření). To je cílem materiální sbírky sudoměřických farníků a Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO).

Setkání s poslancem Ing. Mariánem Jurečkou

V pondělí 21. května  2018 navštívil  Charitu Šternberk poslanec Parlamentu ČR a místopředseda KDU-ČSL Ing. Marián Jurečka. Zajímal se o poskytované služby a zejména o problémy, se kterými se potýkáme v naší práci. Debata proběhla za účasti vedoucích sociálních služeb a vedení.

Velikonoční přání

Zveme vás do zákulisí sbírky Kontejner pro Haiti. Prostřednictvím videa

Olomouc, Haiti – Půl roku sbírání, třídění, čištění, oprav, nakládání… To byla humanitární sbírka Kontejner pro Haiti. Školní batohy, míče a koloběžky i zdravotní berle a ortézy v těchto dnech už využívají malí Haiťané z Gonaïves a Baie de Henne. Tamní školy mají další vybavení a nábytek. Se šlapacími šicími stroji, látkami, metry a dalšími potřebami už pracují ženy v nové šicí dílně pod centrem sestřiček z řádu sv. Josefa… Půl roku práce stálo za to. Děkujeme Vám za podporu. Nahlédněte s námi do zákulisí sbírky prostřednictvím krátkého videa.

Kontejner pro Haiti už doplul do cíle

Gonaïves - Kontejner pro Haiti (humanitární sbírka Arcidiecézní charity Olomouc) dorazil z České republiky, a pak z karibského přístavu až do Gonaïves. „Zásilka" s humanitární pomocí od českých dárců byla v cíli 18. ledna kolem půl desáté večer. Její vykládání začalo druhý den v pět hodin ráno a zabralo necelých pět hodin. Podle Renee Quadros z řádu sv. Josefa, která na zásilku dohlíží, šlo vše hladce...

Tříkrálová sbírka - výsledky koledování

Letošní výtěžek Tříkrálové sbírky Charity Šternberk (včetně středisek Uničov, Litovel a Bohuňovice) byl opravdu překvapivý. Bylo vykoledováno celkem neuvěřitelných 1 669 913 Kč.

Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat všem koledníčkům, kteří věnovali svůj volný čas a pomohli nám tuto sbírku realizovat a zejména také Vám dárcům, kteří jste byli letos tak štědří!!!

Nové auto pro "sestřičky"

V rámci projektu „Domácí zdravotní péče – Domácí hospicová péče“ jsme získali dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje ve výši 195 000,- Kč na nákup osobního automobilu Škoda Fabia pro službu Domácí zdravotní a hospicové péče ve středisku Šternberk.

PF 2018

Tříkrálová sbírka 2018 - hledáme koledníky!

V sobotu dne 6. 1. 2018 proběhne opět Tříkrálová sbírka. Na tuto akci hledáme dobrovolníky - koledníky, kteří by nám byli ochotni s touto akcí pomoci. Jedná se zejména o osoby starší 15ti let, kteří mohou být vedoucí skupinky a také děti školního věku, kteří by koledující skupinku doplnili.

Pokud jste se rozhodli nám pomoci, kontaktujte prosím koordinátory Tříkrálové sbírky pro jednotlivá střediska:

Středisko Šternberk - Bc. Zuzana Knopfová, mobil: 739 500 406

Středisko Uničov - Ing. Soňa Šlosarová, mobil: 721 669 968

Středisko Litovel - Ing. Ludmila Zavadilová, mobil: 736 750 222

Jak dopadla Národní potravinová sbírka?

11. 11. 2017 byl dnem Národní potravinové sbírky. Akce se účastnili poprvé všechna tři střediska Charity Šternberk. Do akce se zapojilo 31 dobrovolníků a 26 pracovníků Charity. Sbírka proběhla v Hypermarketu Tesco Šternberk a Uničov a v Bille Litovel.