Charita poskytuje Domácí zdravotní péči a nově testování pro veřejnost
19. března 2021 Aktuality

Charita poskytuje Domácí zdravotní péči a nově testování pro veřejnost

Vzhledem k tíživé epidemiologické situaci plánujeme otevřít pro veřejnost testovací prostor přímo u nás na Charitě ve Šternberku, Uničově a Litovli. Otevření proběhne v měsíci březnu a dubnu podle jednotlivých středisek.

V Uničově bude probíhat testování v sídle Charity na ulici Šternberská 497 (boční vchod). Budeme testovat veřejnost antigenními testy ze sliznice nosu každé úterý a čtvrtek od 15:00 do 17:00 hodin. První testování by mělo proběhnout v úterý 23. 3. 2021. Rezervace se přijímají na telefonním čísle 604 116 384 každé pondělí a středu od 9.00 do 15.00 hodin. Pokud bude telefon nedostupný, znamená to, že kapacita je pro následující dny už vyčerpána. První objednávky na antigenní testování se přijímají v pondělí 22. března od 9.00 do 15.00 hodin. Do té doby je telefon pro objednávky nedostupný

Ve Šternberku bude probíhat testování v sídle Charity na Opavské ulici 13 každé pondělí (poprvé 29.3.2021) v době od 13:00 do 15:00 hodin (kromě Velikonočního pondělí). Podrobné informace budou k dispozici na těchto webových stránkách a také na telefonním čísle 724 732 839.

Litovli bude probíhat testování v úterý a ve čtvrtek od 15:00 do 17:00 hodin. Testovací místo je na ulici Vítězná 1129, Litovel. Zájemci se mohou na testování objednávat každé pondělí a středu v čase od 8:00 do 12:00 hodin na telefonním čísle 731 643 780.

Testování provádí vždy sestra naší služby "Domácí zdravotní péče".

O výsledku může být vystaveno potvrzení.

Domácí zdravotní péče a covidová doba

V nemocnicích bývá často hospitalizován i pacient, který se již úspěšně zotavil z nákazy Covid-19, ale rodina se obává, že doma nedokáže potřebnou zdravotní péči zabezpečit. Pokud doporučí praktický nebo ošetřující lékař po propuštění z nemocnice domácí péči, lze zajistit vše potřebné a péče je plně hrazena ze zdravotního pojištění. Výhodou je právě domácí prostředí a pohodlí pacienta.

Běžnými úkony zdravotních sester v domácí zdravotní péči Charity jsou mimo jiné aplikace injekcí, odběry, převazy ran, péče o žilní vstupy. Vlastníme také několik Oxygenátorů, které je možné využít na kyslíkovou terapii zejména u postcovidových pacientů.

Neváhejte se na nás obrátit na těchto telefonních číslech:

• Středisko Šternberk 733 755 872
  • Středisko Uničov 733 755 927