Šance vyřešit některé dluhy! Pomůže Vám s tím Charita
22. října 2021 Aktuality

Šance vyřešit některé dluhy! Pomůže Vám s tím Charita

Máte dluhy vůči veřejné správě, konkrétně dluhy u dopravních podniků, zdravotních pojišťoven, nemocnic, u obcí za nájem, poplatků za popelnici či psa, nebo třeba i za energie u společnosti ČEZ? Tak je tu pro Vás jedinečná možnost využít tzv. Milostivé léto.

S vyřízením Vám může pomoci Charitní poradna Nedlužím. V Uničově se lze objednat ke konzultaci na čísle 605 314 434, v Litovli 730 585 753 a ve Šternberku 730 585 751.

Tato jedinečná příležitost, která umožní desítkám tisíc lidí vymanit se z dluhové pasti, bude probíhat po dobu tří měsíců, a to od 28. 10. 2021 do 28. 1. 2022. Díky tomu budou lidem, kteří spadli kvůli dluhům u státních institucí do exekuce, odpuštěny veškeré úroky, poplatky advokátům či penále. Na dlužníkovi tak bude pouze zaplatit jistinu a 908,- Kč exekutorovi za náklady na zastavení exekuce. Zbytek dluhu pak bude odpuštěn.

Podmínkou využití Milostivého léta je i to, že člověk nesmí být v oddlužení a lze jej uplatnit jenom na exekuce, které řeší soudní exekutoři (tedy ne u daňových a správních exekucí). Netýká se ani exekucí za finanční produkty a vymáhané dávky soc. zabezpečení.

Milostivé léto tak představuje šanci pro lidi vymanit se ze svých dluhů a začít znovu.

Provoz služeb je poskytován i díky podpoře z MAS Moravská cesta v projektu „Podpora rodiny a snižování dluhové pasti na Litovelsku - druhá etapa CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0014300“ a MAS Šternbersko v projektu „Charita Šternberk odborným poradenstvím bojuje proti dluhové pasti CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0014529“.

Pracovníci Charitní poradny Nedlužím