Charitní pečovatelská služba - středisko Šternberk

Adresa

Opavská 1385/13, Šternberk 78501

Provozní doba

Služba je provozována v pracovní dny pondělí – pátek od 7.00 do 19.30 hodin. Odpolední služba (od 15.30 hodin) a večerní služba je omezena kapacitou (3 uživatelé) a jen pro osamělé uživatele bez rodinného zázemí. O víkendech a svátcích je služba poskytována od 7.00 do 19.30 hodin, omezena kapacitou (5 uživatelů) a jen pro osamělé uživatele bez rodinného zázemí.

Oblast působnosti

Šternberk (Dalov, Chabičov, Krakořice, Těšíkov) a další obce regionu: Babice, Bohuňovice, Domašov nad Bystřicí, Domašov u Šternberka, Hlásnice, Hlušovice, Hnojice, Horní Loděnice, Hraniční Petrovice, Jívová, Komárov, Liboš, Lipina, Lužice, Město Libavá (Heroltovice), Mladějovice, Mutkov, Řídeč, Strukov, Štarnov, Štěpánov (Benátky, Březce, Moravská Huzová, Stádlo), Žerotín.

Na koho se můžete obrátit

Bc. Kateřina Tomanová

vedoucí služby, sociální pracovník
Tel.: 739 242 624 E-mail: 68Go87d7TmBwR.enW7c-9d9j99rB1W7%WkvDRW7r

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Hospicová péče, umírající

Charitní pečovatelská služba - středisko Šternberk

Typ služby
Pečovatelská služba / CHPS

Poskytovatel
Charita Šternberk

Kraj
Olomoucký kraj

Způsob poskytování
terénní

Vedoucí služby
Bc. Barbora Bernátová DiS.

Registrační číslo služby

Aktuální kapacita - terénní služba

Poslání a cíle

Pomoc a podpora uživatelů ze Šternberka a okolí, kteří mají dočasně nebo trvale sníženou soběstačnost z důvodu věku nebo zdravotního stavu a potřebují dopomoc v péči o svou osobu nebo domácnost. Je to pomoc nejen samotnému uživateli služby, ale také rodinným příslušníkům, kteří se o své příbuzné nemohou dočasně postarat. Službu zajišťujeme v domácnosti uživatelů. Hlavním cílem služby je umožnit svým uživatelům žít v domácím prostředí.

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením

Činnosti

pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Fakultativní služby

Přeprava uživatele autem pečovatelské služby.

Další informace