Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Jsme s lidmi aneb poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Den otevřených dveří střediska Šternberk

Charita Šternberk si Vás dovoluje pozvat k osobní návštěvě šternberského střediska. Budete si moci prohlédnout prostory, ve kterých Charita poskytuje své služby a odkud vypravuje koledníky na Tříkrálovou sbírku. Budete moci pohovořit s pracovníky zdravotních, pečovatelských i sociálních služeb, prohlédnout si a zakoupit výrobky klientů Sociální rehabilitace Rozkvět. Přijďte se k nám podívat, těšíme se na Vás!

Ředitelka Bc. Pavlína Vyvozilová a kolektiv

Místo: Opavská 13, ŠTERNBERK
Termín: 13. 6. 2019, 07:00 — 13. 6. 2019, 15:30

Pomoc Haiti

Přednáška koordinátorky projektů na Haiti - Kláry Lőffelmannové spojená s výstavou fotografií a prodejem výrobků k podpoře projektů na Haiti.

Místo: Informační centrum, Horní náměstí 2, ŠTERNBERK
Termín: 21. 5. 2019, 16:00

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

ČSOB pomáhá regionům - podpora Sociální rehabilitace Rozkvět

Přejeme hezký dobrý den.

Předmětem naší zprávy je prosba o Vaši podporu.

Náš projekt profesionálně vedených léčebných terapií, především zooterapií a muzikoterapií pro klienty s mentálním postižením Charity Šternberk je zapojen do grantu ČSOB, o jehož přidělení nyní rozhodují hlasy veřejnosti.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Velikonoční přání 2019

Na Velký pátek Ježíš odevzdal svůj život a své vlastní lidství do Božích rukou.

Třetí den však vstal jako Pán života.

Přinesl nám lásku, úctu, odpuštění, smíření a spasení.

Požehnané Velikonoce přeje Pavlína Vyvozilová

Postní almužna 2019

Popeleční středou, letos 6. 3., začínáme postní dobu. Pro křesťany je to čas obrácení, tj. usměrnění, zrevidování svého vztahu k Bohu, k lidem kolem nás, k sobě samým, k přírodě, k věcem, k životu... Je to něco, jako když děláme alespoň jednou za rok úklid domácnosti. Je náročný, ale potřebný.