Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Na Vánoční balíčky se letos těší 414 chudých dětí z Ukrajiny

Chaloupka, ve které žijí dvě cizí rodiny. Nevede k ní silnice, cesta je bahnitá, plná děr. V ukrajinském Lopatynu takhle bydlí desetiletý Roman. Chlapec má Downův syndrom, rodina je velmi chudá, loni neměla doma ani vánoční stromeček. O to víc chlapci udělal radost Vánoční balíček. Čeští dárci mu poslali sportovní bundu, papírové skládačky a hakisak. Největší radost mu udělal fotbalový míč, se kterým si hned zakopal. A Roman nebyl jediný, kdo měl radost, usmívali se babička s dědečkem i sousedé. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 potřebných dětí, které zájemci z ČR mohou obdarovat. Je to o 73 dětí víc než loni.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

XII. Benefiční koncert za námi

V neděli 23. září 2018 se uskutečnil již XII. Benefiční koncert. Z více pohledů se stal velmi úspěšným. Zejména výběr hudební produkce byl sázkou na jistotu a sourozenci Hana a Petr Ulrychovi za doprovodu skupiny JAVORY BEAT předvedli profesionální výkon na vysoké úrovni. Kulturní sál v Městských kulturních zařízeních byl zaplněný návštěvníky a pozvanými hosty.

XII. Benefiční koncert

Hlavním hostem koncertu budou sourozenci Ulrychovi a skupina Javory Beat.

Akce je pořádána pod záštitou starosty města Šternberka Ing. Stanislava Orsága.

Místo: Kulturní dům Šternberk (Masarykova 20, ŠTERNBERK)
Termín: 23. 9. 2018, 17:00

XII. Benefiční koncert

Zveme tímto srdečně na náš již XII. Benefiční koncert Charity Šternberk-střediska Šternberk. Koncert se uskuteční dne 23. 9. 2018 v 17.00 hodin, tentokrát v prostorech Kulturního domu ve Šternberku (ulice Masarykova 20, Šternberk).

Hlavním hostem koncertu budou sourozenci Ulrychovi a skupina Javory Beat.

Akce je pořádána pod záštitou starosty města Šternberka Ing. Stanislava Orsága.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Potravinová banka předává neprodejné zboží ze supermarketů charitativním organizacím

Olomouc – Téměř 60 tun potravin převzala Potravinová banka v Olomouckém kraji od supermarketů během letošního prvního půl roku. Odepsané zboží putuje do charitativních a humanitárních organizací, kde se dostane k potřebným. Oproti loňskému roku, kdy velkoobchody ještě neměly povinnost neprodejné potraviny darovat, je to více jak dvojnásobný nárůst.

Monika Štreitová: Mít koncert v bazilice na Svatém Kopečku byl můj sen

Svatý Kopeček – Zvuky ptactva, přírody, nejrůznější zvuky života. A vetkat „ten život“ do hudby, to už je umění. Autoři současné moderní hudby napsali pro jednu z našich nejvýznamnějších flétnistek Moniku Štreitovou už přes 200 skladeb. Jedna z nich překvapí diváky Benefičního koncertu pro Hospic na Svatém Kopečku. V tamní bazilice Navštívení Panny Marie zahraje Monika Štreitová se špičkou současného slovenského varhanního umění Markem Vrábelem v sobotu 18. srpna. Koncert začne v 17 hodin. Více v rozhovoru...

Pomáhej pohybem!

Charita Šternberk ve svém středisku v Litovli poskytuje 1 zdravotní a 3 sociální služby. Dvě služby byly nově otevřeny v roce 2017 a není zde ještě zabezpečen bezbariérový a bezpečný přístup a vhodný vchod. Do roku 2017 středisko nabízelo pouze terénní služby. Nyní do služeb denně dochází klienti, kteří mají sníženou pohyblivost. Bezbariérový přístup ke službám bude zásadní pozitivní změnou.

"Kontejner pro Zambii" - prodlouženo!!!

Sbírka Kontejner pro Zambii byla prodloužena do 15. 7. 2018!

Vyslání Kontejneru pro Zambii se chopila Arcidiecézní charita Olomouc. Jde již o druhý kontejner, který s materiální sbírkou do rozvojové země vysílá. Zambie je jedna z mála afrických zemí, které nepoznaly válku, přesto patří mezi nejchudší rozvojové země. Pod hranicí chudoby tam žije více než 60 % lidí.  17 % obyvatel je nakažených virem HIV.