Postní almužna 2024
28. února 2024 Články

Postní almužna 2024

Popeleční středou vstupujeme do doby postní – přípravy na slavení Velikonoc. S ní přichází tradiční Postní almužna, která bude letos trvat od 14. února do 30. března. Postničky – papírové pokladničky budou k dispozici ve všech farnostech. Do pokladniček můžete během půstu vkládat peníze za odřeknuté radosti a o Velikonocích je přinést zpět do kostela. Vašimi dary přispějete na podporu lidí a zejména rodin v nouzi. Děkujeme. 

Úsměv díky podpoře z Postní almužny

V rámci sociálně aktivizační služby Pro rodiny se vynakládají finanční prostředky z různých zdrojů na pomoc potřebným. Jedním z těchto zdrojům jsou i peníze z Postní almužny, které jsme mimo jiné využili na velmi konkrétní a přínosný účel. Syn klienty služby Pro rodiny projevoval potřebu ortodontické péče v podobě rovnátek. Pro mnoho rodin může být tato zdravotní péče finančně náročná a nedostupná. Díky prostředkům z Postní almužny bylo možné tuto potřebu splnit a zajistit synovi klientky potřebná rovnátka. Tato investice přispěje k fyzickému zdraví a pohodě syna, ale také má dlouhodobý dopad na jeho sebevědomí a sociální interakce. Je důležité si uvědomit, že taková pomoc poskytnutá rodinám či jednotlivcům má konkrétní a smysluplný dopad na životy lidí kolem nás. Tento příběh ukazuje jen jeden z mnoha, jak dary a dobročinné příspěvky mohou skutečně změnit životy a poskytnout tak naději a pomoc tam, kde je nejvíce potřeba.

Každému, kdo se zapojí do této sbírky, děkujeme. Podpora z postní almužny se zejména využívá pro rodiny s dětmi, osamělé rodiče s dětmi, pěstouny a další pečující o děti v nouzi.

Pracovníci Charity Šternberk